Week 5
Door: leoniepattiasina
Blijf op de hoogte en volg Leonie
16 Maart 2011 | Indonesië, Kupang
Sorry peeps dit keer ben ik wat later met mijn reisverslag..
Drukke en gezellig week gehad, vandaar wat later..
Ik had ook geen bltgd meer voor mn modem (internet). Ik had nieuwe bltgd opgewaardeerd kon ik 3 dagen lang niet internetten! Ik dacht misschien ligt het aan het signaal, maar na 3 dagen dacht ik misschien is het wel handig om terug te gaan. Wat blijkt dus ik had mn bltgd al eerder moeten opwaarderen voordat t zou gaan verlopen. Bltgd was dus al op na 1 keer 5 minuten internetten! Balen, maar goed gelukkig is hier alles niet extreem duur.
Ik heb deze week bij 2 andere tantes gelogeerd voor de afwisseling! Erg gezellig gehad, bij andere fam op bezoek geweest eten, drinken, eten, drinken en kletsen wat me beetje bij beetje al wat beter afgaat..
Verder is afgelopen week de oma van mijn nicht overleden. Erg verdrietig gebeuren.. Dat is btw ook de oma waar ik regelmatig op bezoek ging en Nederlands mee sprak. De dag dat oma overleden was, was heel erg heftig en verdrietig.. We waren van plan om te gaan zwemmen met een aantal neven en nichten toen kregen we telefoon dat we direct naar het ziekenhuis moesten komen. Oma was al ondeweg naar huis, de dokter had oma al ontslagen uit het ziekenhuis. Onderweg in de auto kon oma geen lucht meer krijgen. Weer terug in het ziekenhuis is oma overleden.. Kort daarna zijn we met de hele familie naar oma's huis gegaan. Daar is oma opgebaard in huis. De dagen erna waren wel heel apart, want einde vd middag of begin vd avond waren er troostdiensten en daarna werd er gezongen en (sopi) gedronken.. Het leek wel feest 's avonds.. Nadat oma begraven was, was het 's avonds helemaal rame rame (groot feest) met eten, drank en judi (roulette). Dit is eigenlijk verboden hier, maar 1 avond heeft de familie toestemming gekregen. Gisteravond niet en toen kwam de politie.. Degene die aan het spelen waren hebben geld gepakt en zijn er snel vandoor gegaan haha..
Tot slot heb ik gister afscheid genomen op stage. Moest wel wat traantjes wegpinken en het team en kids ook.. De tijd met de kids is echt te snel gegaan.. Heb t gevoel net een band opgebouwd te hebben en moet nu alweer afscheid nemen.. Heb chocolaatjes voor de kids gekocht met een kaartje, voor de collega's heb ik een fotolijst gekocht met de fotos van kamp! Waren ze echt blij mee en ik dus!
's avonds hebben we kaka Ro opgehaald!!! Pff ben echt wel blij dat mn zus er is! Weer ff NL praten en lachen om onze humor!!! Vandaag bij oma Beth (zusje van oma Rada) en opa Soleman geweest, daarna met Ro op de motor rond getourd.. GENIETEN!
Vanavond gaan we weer naar mn nicht gezelligheid opzoeken en morgen hebben we verjaardag! Overmorgen vertrekken we 's ochtend om 6 uur alweer naar Ambon Maniseeee, zin in!!!!!! Foto's komen nog, mn lader ligt bij mn nicht thuis vandaar...
Tot de volgende keer!!!
Drukke en gezellig week gehad, vandaar wat later..
Tot de volgende keer!!!
16 Maart 2011 - 09:30
Lucy:
heeee Lé !
Jeeejjj weer een verslag ! hahah echt leuk om zo op de hoogte te blijven!
Je maakt echt van alles daar ofniet? Lijkt me een hele ervaring?
wat verdrietig dat oma is overleden .. ook heftig de manier waarop.
Dat zijn altijd hele nare dingen ..
maar wat fijn dat je zus er is ofniet! :D lekker genieten samen!
Ja lijkt me ook lastig om weer afscheid te moeten nemen op stage nu net je daar een beetje gewend bent en alle kinderen heb leren kennen etc.
Nou meid, heel veel plezier nog daar en geniet ervan!
Ik zie de foto's en het volgende verslag wel weer verschijnen hahaha.
Dikke kusssssssssss !
16 Maart 2011 - 10:57
Tante Anna:
Hallo Leonie,
Heel fijn te lezen dat het goed met je gaat, en dat je vollop geniet, zeker nu Romina ook bij jou is.
Triest van oma.
Ik vind het ook heel bijzonder te lezen hoe het daar gaat als er iemand is overleden, heel heftig. Ik vind het hier al soms een feest sfeer, wat ik niet altijd vind passen.
Maar daar is het heftiger dus. De taal begin je eindelijk te leren....hahaha.
Veel plezier nog, dikke kus tnt Anna. Groeten aan Romina. -
16 Maart 2011 - 12:22
Jedidja:
Héej lieve le,
Wat een belevenissen weer. Wat verdrietig van oma, maar wel bijzonder om dat zo allemaal mee te maken. En dan het afscheid. Jammer he! Maar fijn dat je daar wel een goeie tijd hebt gehad!! Nu lekker gaan genieten met Romina! Ben benieuwd naar je verhalen in Ambon! Heel veel plezier!
XX
16 Maart 2011 - 14:38
Astrid:
Haai Lieverd,
Wat een verhalen weer zeg,
Maar wat fijn dat je zus er nu dan eindelijk is natuurlijk:)
Ik ga je snel een mail sturen,
Hou je taai schat!!! -
17 Maart 2011 - 10:19
Papa:
Heeft Romina wel haar internationale rijbewijs en geldt haar motorrijbewijs van Nederland wel.
Dat gaat weer goed, net in Kupang en dan weer rond toeren op de motor.
Heb je nog meer foto's gemaakt of Romina met haar proffessionele fototoestel.
Geniet ervan met z'n beiden!!!! X Papa -
17 Maart 2011 - 11:07
Mams:
Hallo sajang
Heerlijk samen met ka Ro lekker genieten op de motor. Hoe is het met oma beth en opa? Amatoo tanah Timor kupang, families en alle kinderen je hebt een bagaje vol met levens ervaringen opgedaan, goed gedaan nona!
Nog 11/2 dag spannend , dan vertrekken jullie naar Ambon maniseee hahaeee . Veel succes samen liefs en God zegen jullie!